Logo Loading

Nemanja Cvetković

Nemanja Cvetković

Nemanja Cvetković

Suosnivač & Generalni Direktor za Zapadni Balkan i Tursku
6 godina
+381 62 1440586

Radio je u Adria Media Grupi na poziciji manager, organizovao mnoge događaje u Srbiji i inostranstvu. Piše analitičke autorske tekstove za nekoliko elektronskih medija. Učestvovao u brojnim projektima i konferencijama iz oblasti ekonomije, međunarodne politike I balkanske saradnje.

Posebne oblasti interesovanja i proučavanja su mu savremeni balkanski odnosi, međunarodna politika, diplomatija i organizacija ekonomije i privrede u visoko razvijenim zemljama.

Pokrenuo je ideju o zajedničkom povezivanju mladih ljudi sa prostora Balkana kroz udruženje građana „Balkanac“. Pokretač je medija Regionalni informativni centar i Top klik. Kao i Balkanskog putujućeg glumačkog karavana „Pricajmo kroz umetnost“.

View this post on Instagram

Direktor kompanije Weidmuller @worldbank

A post shared by Nemanja Cvetković (@nemanjacvetkovic95) on

View this post on Instagram

Ниједна друга земља учесница Великог рата није тако скупо платила своју слободу као Србија. Остала је истина окађена тамјаном, заливена капима крви и суза, очишћена вером у исправност жртве за прави циљ пред собом. Истина о народу за који је током историје погибија најчешће била питање живота, а смрт – одраз вере у живот. 🇷🇸 Српска слава остала је забележена, али су и српске жртве биле огромне. Велику победу у Првом светском рату Србија је несразмерно скупо платила: током рата изгубила је, процењује се, између 1.100.000 и 1.300.000 становника, што је чинило готово трећину укупног становништва или чак око 60% мушке популације. Да би се боље разумео подвиг ове војске мале по броју, али велике по јунаштву, можда је најбоље погледати оно шта су други, савременици, о њој рекли: 🇷🇸 Немачки цар Виљем, који је у своје време био персонификација тадашњег империјализма и противника Србије, рекао је о српском народу: „Штета што тај мали народ није мој савезник.“ 🇷🇸 Француски маршал Франше д’ Епере такође не крије одушевљење квалитетима српских војника, због чега се готово песнички пита: „Ко су ти јунаци који могу да се подиче да су заслужили једно од највећих одликовања на свету? То су сељаци, скоро сви, то су Срби тврди на муци, трезвени, скромни, несаломиви, то су људи слободни, горди на своју расу и господари својих њива.“ 🇷🇸 Норвешки пуковник Карстен Ангел 1915: „Дошли смо са мало поштовања за српске војнике, а враћамо се пуни дивљења. Видели смо народ миран, самопоуздан, родољубив. Нашли смо најбоље војнике на свету, храбре, послушне, трезвене, издржљиве, вољне да жртвују живот за земљу и националну идеју.“ 🇷🇸 Велика голгота у Првом светском рату изнедрила је читаву плејаду јунака. Међу њима се истиче Милунка Савић, као најодликованија жена – војник у Великом рату. 🇷🇸 Хвала вам!

A post shared by Nemanja Cvetković (@nemanjacvetkovic95) on

Serbian
Otvori chat
1
Postavite pitanje?
Dobrodošli u svet marketinga na digitalnim platformama!
Pišite nam za bilo kakav vid saradnje ili saveta.

Srdačan pozdrav, admin tim Infinito Media!